manhome.nl

Eindelijk Joomla! 1.7

Eindelijk is het dan zo ver. De site is omgezet naar Joomla! 1.7 maar met de nodige problemen. Er was, tenminste toen ik er aan begon, geen simpel tool om te "migreren". Daarom ben ik, na wat verkenningen met "model data", begonnen met het parallel opzetten van een nieuwe site op basis van een leeg pakket.

Vervolgens heb ik de categorien en secties van 1.5 omgezet naar categorien en sub-categorien in 1.7 en de pagina's (het waren er gelukkig nog niet zo heel veel) van het ene html editor scherm naar het andere gekopieerd. Daarna de belangrijkste menu's aangemaakt en de "artikelen" (Joomla! term) er aan gekoppeld.

De "look 'n feel" wijkt erg af van de vorige versie omdat de destijds gebruikte template (met een structuur gebaseerd op tabellen) niet beschikbaar was. De kale meegeleverde template sprak me niet zo aan en na enig zoeken vond ik bij Joomla-Monster.com een vrij te gebruiken template JM-0013 die ik als basis gebruik voor de template die ik nu ontwikkel.

De volgende stap wordt het implementeren van het verbeterde gastensysteem om, m.n. de Linux en ViSpro belangstellenden, bijzondere toegang naar o.a. voorbeelden te kunnen geven. Even geduld a.u.b.!