manhome.nl

Blogs Joomla

Ik begin het te snappen

Het begint nu ergens op te lijken. Niet alleen heb ik een aantal extensies geïnstalleerd (daarover later meer) maar ik heb ook zelf(!) een "module" gebouwd.

Er wordt nu, rechtsboven, getoond of de bezoeker ingelogd is en zo ja met welke naam.
Dit vergde ook aanpassingen in de template en in de css files. Al met al een leerzame operatie.

 

Joomla! 2.5 Hoera!

Het is wéér gelukt! ik heb m'n site overgezet (geupgrade) van Joomla! 1.7 naar Joomla! 2.5

Het viel niet mee maar het is gelukt. Het uiterlijk is nog steeds niet helemaal zoals ik het me voorstel maar hij doet het en de rest is een kwestie van tijd. Ik wilde naar deze versie omdat er een grote belofte was m.b.t. veiligheid en vereenvoudigde updates.

De eerste nieuwe (veiligheids)update heb ik ook al met de nieuwe techniek kunnen uitvoeren en dus zit ik nu op versie 2.5.3

Nu weer verder met de inhoud, kijk maar eens bij programmeervoorbeelden voor aangemelde bezoekers.

Eindelijk Joomla! 1.7

Eindelijk is het dan zo ver. De site is omgezet naar Joomla! 1.7 maar met de nodige problemen. Er was, tenminste toen ik er aan begon, geen simpel tool om te "migreren". Daarom ben ik, na wat verkenningen met "model data", begonnen met het parallel opzetten van een nieuwe site op basis van een leeg pakket.

Vervolgens heb ik de categorien en secties van 1.5 omgezet naar categorien en sub-categorien in 1.7 en de pagina's (het waren er gelukkig nog niet zo heel veel) van het ene html editor scherm naar het andere gekopieerd. Daarna de belangrijkste menu's aangemaakt en de "artikelen" (Joomla! term) er aan gekoppeld.

De "look 'n feel" wijkt erg af van de vorige versie omdat de destijds gebruikte template (met een structuur gebaseerd op tabellen) niet beschikbaar was. De kale meegeleverde template sprak me niet zo aan en na enig zoeken vond ik bij Joomla-Monster.com een vrij te gebruiken template JM-0013 die ik als basis gebruik voor de template die ik nu ontwikkel.

De volgende stap wordt het implementeren van het verbeterde gastensysteem om, m.n. de Linux en ViSpro belangstellenden, bijzondere toegang naar o.a. voorbeelden te kunnen geven. Even geduld a.u.b.!

Weer een stapje verder??

Het heeft even geduurd sinds de laatste bijdrage over Joomla. Dat kwam voornamlijk doordat er een nieuwe versie was aangekondigd met een aantal door mij gewenste eigenschappen. Daarvan is de belangrijkste het nauwkeuriger kunne bepalen wat voor wie toegankelijk is. Dat is gewenst omdat ik op deze site zowel prive als publieke informatie heb staan c.q. wil onderbrengen en b.v. gedetailleerde technische informatie, m.n. in het ViSpro gebied, alleen wil delen met mensen die ik ken.Smile

Om de overgang op die nieuwe versie (joomla 1.6) uit te kunnen testen heb ik deze site ook "off line" beschikbaar. Het "overstappen" op 1.6 is niet zo eenvoudig als ik gehoopt had. In elk geval kost het (veel) meer tijd dan verwacht. Maar ik ga met goede moed verder!

Recente aanpassingen

Alle begin is moeilijk, dat geldt zeker voor het opzetten van een nieuwe web site met nieuw gereedschap. Juist dat is waar ik hier mee bezig ben. Maar er komt schot in. Ik denk nu de goede structuur voor mijn ViSpro ambities gevonden te hebben en ik heb er nu dan ook het e.e.a. op kunnen zetten.

Er is een herkenbare en uitbreidbare structuur en er staan een aantal pagina's met zinnige informatie. In het vernieuwde ViSpro menu kun je nu zien welke plannen er zijn.